Kérlek várj!
Kérdése van? Hívjon! +36 96 517 793

segíthetünk

Már kész névjegy
grafikával rendelkezik?
Csak szeretné kinyomtattatni?
Grafikusra/designerre
lenne szüksége?
Speciális megoldású
névjegyet szeretne?
Kérje ingyenes és gyors ajánlatunkat!
Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot
és megoldják kérését!
EGYEDI NÉVJEGYET SZERETNÉK
LEVÉLPAPÍR TERVEZŐ2
Levélpapír online
Több száz sablon, számtalan
lehetőség várja a levélpapír
tervezőnkben. Próbálja ki!
megtervezem

hírek | tippek

A névjegykártya mérete
A névjegykártya mérete
A névjegykártya egyik legfontosabb paramétere a mérete. Alapvetően és több szempontból sem mindegy, hogy mekkora névjegykártyát szeretnénk készíteni.

A névjegykártya méretének evolúciójánál alapvetően praktikussági szempontok befolyásolták a ma is használt névjegykártya méret, a névjegykártya alapjául szolgáló papír nagyságának kialakulását. A névjegykártyának lényegretörőnek kell lennie, könnyen leolvashatónak kell lennie, el kell rajta férnie az információknak és kezelhető méretűnek kell lennie a mindennapi életben.


A névjegykártya első megjelenésének idején pár ezer évvel ezelőtt Kínában a névjegykártya mérete néha arányban állt a névjegykártya tulajdonosának nagyságával, társadalmi pozicíójával. Történelmi feljegyzésekből tudjuk, hogy akkoriban ajtónyi nagyságu névjegykártyák is előfordultak. A névjegykártyák mérete aztán az idők során konszolidálódott és az 1800-as években feltűntek a mai méretekhez hasonló méretekkel rendelkező névjegyek, névjegykártyák.

Manapság általában egységesen szabványméretek szerint készülnek a névjegykártyák, a különbség inkább a különböző örszágok szokásaiból, a különböző országok hagyományaiból és persze a különböző országokban használt "kerek" mértékegységekből adódó átszámított méret adatokból adódik. A fő méretcsaládokat a nagyobb gazdasági pólusok határozzák meg, ezért beszélhetünk európai, amerikai és japán szabványméretekről.

Európában, így Magyarországon is az alábbi névjegykártya méretek a járatosak:

Névjegy mérete90 mm x 50 mm (fekvő névjegykártya)
50 mm x 90 mm (álló névjegykártya)
85 mm x 55 mm (fekvő névjegykártya)
55 mm x 85 mm (álló névjegykártya)

Nálunk a 90 x 50 mm-es, vagy 50 x 90 mm-es névjegykártya formátum, névjegykártya méret az elfogadottabb, a szabványos, a legyártásra kerülő névjegykártyák túlnyomó többsége ebben a méretben készül.

Természetesen a fenti kártya méretektől eltérő méretben is készíthetőek névjegykártyák, akár kisebb, akár nagyobb kártyáról van szó. Talán az fő szabályként kijelenthető, hogy a nagy névjegykártyák - mivel nem férnek bele a névjegytartókba - egyáltalán nem praktikusak és hatékonyak. A kisebb, egyedi méretű névjegykártyák kezelhetőség szempontjából praktikusabbak, a lényeg, hogy maradjon elég hely a lényeges információknak a kártyán.

Az alábbiakban néhány fontosabb külföldi névjegykártya méret:

Amerikai (US) névjegykártya méretek:

3,5" x 2"  (fekvő névjegykártya), azaz 89 mm x 51 mm
2" x 3,5" (álló névjegykártya), azaz 51 mm x 89 mm
3,5" x 1,5"  (fekvő névjegykártya), azaz 89 mm x 39 mm
1,5" x 3,5" (álló névjegykártya), azaz 39 mm x 89 mm

Kinai névjegykártya méretek

90 mm x 54 mm (fekvő névjegykártya)
54 mm x 90 mm (álló névjegykártya)

Egyedi névjegykártya igény esetén érdemes konzultálni szakemberrel, aki tanácsot tud adni a felhasználhatóság, a legyárthatóság és a költségek tekintetében. Egy egyedi, stancolt névjegy elég borsos áru lehet a szabványos méretű névjegykártya áraihoz képest.

Próbálja ki névjegykártya-tervező programunkat!
Vagy kérjen egyedi ajánlatot kollégáinktól!!

Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó híreink

A névjegykártya egyik legfontosabb paramétere a mérete. Alapvetően és több szempontból sem mindegy, hogy mekkora névjegykártyát szeretnénk készíteni.
A névjegykártya egyik legfontosabb paramétere a mérete. Alapvetően és több szempontból sem mindegy, hogy mekkora névjegykártyát szeretnénk készíteni.
© 2017 Wasco Trade Kft., MINDEN JOG FENNTARTVA